1/3

Cochin

Pullad

The pullad project is perhaps one of the most simple commercial complex that the practice has developed thats well integrated with its surroundings. The project has been developed incorporating local materials and bare concrete. The composite roofing system incorporated facilitates the highest level of insulation and limits direct incident light. The light shelf provided on the top most floor facilitates reflection of light. The retaining wall has been carefully crafted by integrating smart soil conservation systems. Though the project is cited for commercial use , the visual site of the building serves something totally different from it.The design is evolved from the climate as well as its surroundings. The exclusive use of overhangs have been one of the important element that has been induced as the climatic features. It serves as a shading device as well as a dramatic feature for the project . Both the spatial and the visual aesthetics serves as a visual delight.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Pinterest Icon